AC Planinetz

Новини

Курс по катерене и алпинизъм на АК „Планинец“ 17 септември - 02 ноември 2013 г.

Изпратен от eli на 19.03.2013 10:49

Клуб "Планинец" - София, организира курс за начално обучение по катерене и алпинизъм в периода 17 септември - 02 ноември 2013 г. Не се изисква предварителна подготовка и е извън работно/учебно време. Подходящ е за ученици от средния курс, студенти, работещи и други. Възрастово ограничение: 14 навършени години.
Курсистите ще получат най-необходимите познания за същността на катеренето и алпинизма и видовете му, за етиката, за техниката и тактиката на катерене, както по добре екипирани обекти за спортно катерене, така и осигуряване по традиционни (алпийски) обекти, при които катерещия се сам поставя точките за осигуряване. Ще бъдат усвоени възлите и боравенето с въже и катерачен инвентар, слизане по скали.

Един път седмично ще се провеждат теоретични занимания вечер в учебна зала в София. Практическите занятия са събота/неделя извън София (Комините, Лакатник, Боженица, Враца), както и на изкуствена стена в София. От клубът се осигурява нужната специалната екипировка и съоръжения по време на курса, с изключение на катерачни обувки (еспадрили) и торбичка за магнезий. За удобство е желателно използване на собствена седалка, каска, съоръжение за осигуряване. След завършването на курса, успешно положилите изпит получават свидетелство от БФКА (Българската Федерация по катерене и алпинизъм) и ако имат желание могат да станат членове на клуба.

За времетраенето на курса се изисква застраховка, която покрива планинско спасяване (около 20 лв.). За тези който нямат, тя ще се направи след първата сбирка на курса. Застраховката се заплаща отделно.

Цена на курса: 400 лв.

Записване:
на office@planinetz.org, изпратете мейл със следните данни: трите имена, дата и година на раждане, телефон за контакт.

На първата сбирка всеки трябва писмено да декларира, че е здрав и може да спортува. Непълнолетните кандидати трябва да носят бележка от родител, че е съгласен детето му да се запише в този курс.

Инструктори:

Михаил Филипов - Завършил НСА. Комплексен катерач, практикуващ всички разновидности на катеренето и алпинизма.

Елица Павлова - С катерене и алпинизъм се занимава от 1992 година. Квалифициран инструктор по катерене и алпинизъм към НСА. Член на комисия “Алпинизъм” към Българската Федерация по Катерене и Алпинизъм.

Справки: Елица Павлова: тел. 0899-896727

 

 

Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.