AC Planinetz

Новини

Ботева алпиниада 2014 - Враца

Изпратен от vyanakieva на 16.02.2015 15:22

В периода 1-4 май 2014г., се проведе Петата поредна алпиниада, организирана от КЕС Вратица на обичайното място – прохода Вратцата до град Враца.

Въпреки постоянно променливото време, което предложи много предизвикателства на участниците, резултатите тази година бяха повече от отлични – 2 катерачни дни и 58 изкачвания от 44 участника.

 

Тази година системата за оценяване беше съставена от ясни правила и точки за всеки от маршрутите, в зависимост от неговата дължина, трудност и начин на осигуряване.
Част от програмата бяха презентации, представени на 2 май в Природозащитен център „Натура“ на различни теми: екология, експедиционна дейност, ледено катерене и т.н.

Клуб „Планинец“ отново се класира отлично, като негови представители заеха почетното трето място:  Михаил Михайлов и Григор Зехиров с общо 125 точки и 6 изкатерени маршрута.
На второ място се класираха Григор Вътев и Овагим Кешишян от клубове АК Железник и КПП Вертикал с общо 147 точки и 8 изкатерени маршрута.
Приза за първото място взеха Виктор Варошкин и Мартин Маровски от клубове Алтиус и КЕС Планински Ангели с общо 247 точки и 14 изкатерени маршрута.

Раздадени бяха допълнителни награди за:

Четвърто място: Здравко Ламбов и Живко Петров от клуб Варнаклаймбинг с общо 80 точки и 4 изкатерени маршрута.
Награда за най-млад участник взе 14-годишният Веселин Димитров от клуб Алтиус.
Поощрителна награда за премиерно изкачване взе Марина Михайлова от клуб АК "Млад Дихател" за тур „Слънце грее, дъжд вали“ (Алеко горен).
Клубна награда за най-голямо участие взе клуб АК Железник, Стара Загора с 10 регистрирани участника.

АК Планинец беше представен от шест участника в три свръзки, които се класираха съответно на трето, шесто и осмо място от 19 записали се свръзки.

Програма и критерии за класиране.

Информация за пълното класиране може да намерите тук.
Снимки от събитието можете да разгледате тук.
Повече информация, снимки и материали може да намерите на facebook страницата на Ботева алпиниада, в групата на клуба организатор - КЕС Вратица и страницата на БФКА.


Снимките са предоставени от КЕС Вратица.

 

Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.