AC Planinetz

Новини

Сиурана, Испания

Изпратен от krisi на 28.03.2011 15:20

Сиурана, ИспанияПрез март 2011 г.  Николай Петков и Кристина Георгиева, заедно с Бойко Лалов и Кирил Христов, посетиха един от най-известните обекти за спортно катерене- Сиурана

Намира се на около 150 километра от Барселона, в района на крепостта Сиурана.

Първото впечетление е за надвиснали отвсякъде жълто-сиви скали, по които  се виждат дупки за по един до няколко пръста. Разни хора правят по тях движения, които изглеждат нереални. От време на време долита по някой вик на гняв, отчаяние или триумф, многократно повторен от ехото.
 
Ние се озовахме там с полет до Барселона и после с кола под наем (по- евтин вариант, отколкото с кола от България). Настанихме се в къмпинг Сиурана. Пазарувахме си от Карфура и Лидъла в близкия град Реус (също по-евтино, отколкото в България).

Личните ми впечетления са, че хубавите турове тук са от доста висока категория - да кажем над 8а. Почти всички са наковани нарядко и не на пасажите. Лесните турове са по плочи и обикновено трудни за онсайт (нещо като Лакатник). Все пак Ники се справи с Cruela de vil, 7b, сектора Can Piqui Pugui, направи онсайт на едно 7а+, Crosta panic - сектора El Pati, а аз изкатерих първото си 7а, Viagraman - в същия сектор.

Като цяло ни хареса. Имам гидовник, ако някой реши да иде.


Николай Петков по Bistec de biceps, 7b+, L'Olla


Кристина Георгиева по El tempo, 6c, сектора Can Marges de dalt


Siurana, Spain


Из улиците на Барселона

<br type="_moz" />

Бележки:  

 

Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.