AC Planinetz

Новини

Катерене в Гърция

Изпратен от krisi на 01.11.2011 17:59

В периода от 22 до 30 октомври малката Дари, Ели Павлова, Краси Николов, Криси Георгиева, Милена Михайлова и Ники Петков посетихме няколко обекта за спортно катерене в Македония и Гърция. Не случихме на време, но пък се накатерихме добре.
Бяхме предимно на Пили и Мозаки, които са доста посещавани от българските катерачи. И има защо.

И двата обекта позволяват катерене при дъжд, поне по-надвесените турове. Информация за тях можете да намерите тук: http://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=placeinfo&idPlace=57.

Little gorge на Пили е изключително приятно място. Представлява ждрело на малка рекичка, която тече зимата и на пролет. Обрасло е с рядка гора, което го прави един от малкото обекти в района, подходящи и за лятото. Туровете да страхотни, но за съжеление тези под 7а се броят на пръсти. Повечето са по надвесени плочи и "черва".  Определено си заслужава да се пробва горната част на I.R.A.- надвесено 25 метрово 7b без много трудни движения.

Трудните турове на Мозаки са в един надвес непосредствено до къщичката, която беше наш "Базов лагер" и са яки боудъри на малки дупчици. През последните години са наковали и един нов сектор надолу по пътеката, пълен с 6а-та и 6b-та. Обикновено може да се катери във всички сезони, с изклщчение на лятото.


 
 

Милена по Road to Hell, 6a+, Пили. Сн. E. Павлова.

Ники по I.R.A., 7b, Пили. Сн. Е. Павлова.

Краси по I.R.A. Сн. К. Георгиева.

Ели по Toyland, 7a, Пили. Сн. Н. Петков.

Криси по Toyland. Сн. Е. Павлова.

 

Бележки:

 

Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.